Nieuws

Leren verbeteren houdt u via deze pagina op de hoogte van ontwikkelingen en wetenswaardigheden. U vindt hier bijvoorbeeld een overzicht van georganiseerde bijeenkomsten, nieuwe brochures en wijzigingen in het ondersteuningsaanbod.


‘Hulp vragen was alleen maar goed’

John van Beek is directeur van De Mavo Vos in Vlaardingen en was tot een paar maanden geleden rector van de hele Vlaardingse Openbare Scholengroep (De Vos). Op drie van de vier scholen van De Vos stond in 2019 de onderwijskwaliteit onder druk. Hoewel de inspectie geen beoordeling ‘zwak’ gaf, schakelde de scholengroep toch de […]

Lees meer

Willem de Zwijger College – Snel handelen

Binnen driekwart jaar van zeer zwak naar een normaal toezichtarrangement, kan dat? Het lukte de havo-bovenbouw van het Willem de Zwijger College in Bussum. Rector Philip Wind vertelt over de voortvarende aanpak en de positieve instelling van de docententeams.

Lees meer

Werkman College – Steeds benadrukken we doen het samen

Na een schoolbezoek in december 2012 constateerde de inspectie bij de vwo- afdeling van het Werkman College ‘een langdurig niet sturen op opbrengsten’. De afdeling kreeg 15 weken de tijd om de examenopbrengsten én het SE-CE verschil binnen de norm te brengen. Vestigingsdirecteur Co Tammeling vertelt hoe ze dit gedaan hebben.

Lees meer

Het Platform Beroepsonderwijs – Audits

In dit praktijkvoorbeeld wordt de auditsystematiek van innovatieprojecten in het beroepsonderwijs beschreven

Lees meer

Synergie in de spiegel – Audits

CVO Rotterdam en Lucas Onderwijs, twee grote onderwijsaanbieders in Rotterdam en Den Haag en omgeving, al jaren samen in het collegiale visitatieproject Synergie in de spiegel. Wat kunnen anderen leren van de ervaringen van Synergie?

Lees meer

Utrechtse vmbo-scholen – Audits

Na het uitvoeren van de audit en schrijven van een rapport, komen de betrokken nogmaals bij elkaar om de ervaringen met het visitatieproject uit te wisselen. Wat vond de ontvanger van de feedback? In dit voorbeeld enkele statements uit de praktijk.

Lees meer

Edudelta – Audits

In dit praktijkvoorbeeld van Edudelta Onderwijsgroep wordt de audit-systematiek van een integraal kwaliteitszorgsysteem beschreven.

Lees meer
Kwaliteit verbeteren in 6 stappen

Kwaliteit verbeteren in 6 stappen

In zes concrete stappen werkt u aan het verbeteren van opbrengsten en onderwijskwaliteit. Hierbij is niet alleen aandacht voor wat scholen kunnen doen om de onderwijskwaliteit te verbeteren, maar vooral ook
met wie en hoe.

Blijf op de hoogte

Nieuws

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen en wetenswaardigheden en laat u inspireren door praktijkverhalen en interviews.

Inzicht in risico's en onderwijskwaliteit

Scan Leren verbeteren

De Scan Leren Verbeteren geeft u snel inzicht in de mogelijke risicofactoren en in de onderwijskwaliteit van uw school. Het resultaat: een systematische diagnose die u kan helpen bij het zetten van vervolgstappen.