Netwerkdag Kwaliteitszorg: de klas in!

Door Right Amount of Weird

Kwaliteitszorg: de klas in! Dat is het thema van de landelijke netwerkdag op 3 november 2015 voor medewerkers kwaliteitszorg in het voortgezet onderwijs. De netwerkdag over onderwijskwaliteit, die jaarlijks plaatsvindt in Utrecht, wordt georganiseerd voor én door medewerkers kwaliteitszorg, met ondersteuning vanuit het project Leren Verbeteren. Inschrijving voor de netwerkdag start kort na de zomervakantie.

Thema: Kwaliteitszorg: de klas in!

Leraren spelen een steeds actievere rol bij het onderzoeken en verbeteren van onderwijskwaliteit. Dit zie je terug in projecten zoals ‘Datateams’ en ‘LeerKRACHT’. Wat betekent deze ontwikkeling voor de kwaliteitszorg? Hoe verandert de kwaliteitszorg, mede onder invloed van een trend als gepersonaliseerd leren? En wat betekent dit voor beleidsmedewerkers die kwaliteitszorg in hun portefeuille hebben? Welke instrumenten staan hen ter beschikking waarmee zij het primaire proces kunnen beïnvloeden? Rond deze vragen draait editie 2015 van de jaarlijkse netwerkdag voor medewerkers kwaliteitszorg.

Programma

Na een plenaire inleiding volgen drie activiteitenrondes van elk 1,5 uur, waarin deelnemers in kleine groepen onder leiding van een inleider zelf actief aan de slag gaan. Tussen de bedrijven is er genoeg tijd om informeel met je collega’s uit het land te netwerken.

Meewerken in de voorbereiding?

Een werkgroep met medewerkers kwaliteitszorg van verschillende scholen bereidt de netwerkdag voor. Het project Leren verbeteren biedt daarbij ondersteuning. Suggesties en ideeën voor het programma zijn van harte welkom via arieolthof@vo-raad.nl.

Terug naar overzicht
Kwaliteit verbeteren in 6 stappen

Kwaliteit verbeteren in 6 stappen

In zes concrete stappen werkt u aan het verbeteren van opbrengsten en onderwijskwaliteit. Hierbij is niet alleen aandacht voor wat scholen kunnen doen om de onderwijskwaliteit te verbeteren, maar vooral ook
met wie en hoe.

Blijf op de hoogte

Nieuws

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen en wetenswaardigheden en laat u inspireren door praktijkverhalen en interviews.

Inzicht in risico's en onderwijskwaliteit

Scan Leren verbeteren

De Scan Leren Verbeteren geeft u snel inzicht in de mogelijke risicofactoren en in de onderwijskwaliteit van uw school. Het resultaat: een systematische diagnose die u kan helpen bij het zetten van vervolgstappen.