Meld u aan voor de rekenbijeenkomst ‘Focus op het groen’

Door Claudia Smit
rekenbijeenkomst leren verbeteren

Kom op 6 maart naar de rekenbijeenkomst en krijg sneller inzicht in resultaten.

Op 21 september 2017 organiseerde Leren verbeteren de succesvolle bijeenkomst voor risicoscholen ‘Uit de risicozone – In actie’. Op het programma van die bijeenkomst stond onder meer een workshop door Ton Roelofs, directeur Onderwijs bij PENTA college CSG. Hij vertelde tijdens zijn workshop hoe hij in de praktijk resultaten monitort en hoe hij de kwaliteitszorg op zijn school inricht. Naar aanleiding van deze succesvolle workshop organiseert Leren verbeteren op 6 maart 2018 een vervolgbijeenkomst, waarin Ton Roelofs en zijn collega Alice van Bommel verder inzoomen op de werking van de rekentool die Roelofs gebruikt.

Snel interveniëren

De rekentool, die werd ontwikkeld door CVO, geeft scholen al in een vroeg stadium inzicht in hun resultaten. De inspectie laat scholen in maart, dus na acht maanden, zien hoe de school ervoor stond in het schooljaar ervoor. Met deze tool hebt u die informatie al in september beschikbaar, dus bij aanvang van het schooljaar. Dat betekent dat u interventies sneller kunt inzetten en dat die in datzelfde schooljaar dus effect kunnen hebben.

Meld u aan

Dus wilt u sneller kunnen interveniëren en (nader) kennis nemen van de rekentool? Kom dan naar deze praktische rekenbijeenkomst op 6 maart aanstaande. Meld u snel aan, want er is slechts plek voor twintig deelnemers. En vol is vol. U kunt zich aanmelden via het formulier op deze pagina.

Praktische informatie

Waar: Kantoor B&T, Krijn Taconiskade 418, 1087 HW Amsterdam-IJburg
Wanneer: 6 maart 2018, 13.00-15.00 uur
Kosten: aan deelname zijn geen kosten verbonden

Ook goed om te weten

Tijdens de bijeenkomst dient u in het bezit te zijn van een laptop met een office-pakket (excel). Gezien de duur van de workshop raden wij u aan een oplader mee te brengen.
Circa één week voor de bijeenkomst ontvangt u de laatste informatie. Heeft u eerder vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar overzicht
Kwaliteit verbeteren in 6 stappen

Kwaliteit verbeteren in 6 stappen

In zes concrete stappen werkt u aan het verbeteren van opbrengsten en onderwijskwaliteit. Hierbij is niet alleen aandacht voor wat scholen kunnen doen om de onderwijskwaliteit te verbeteren, maar vooral ook
met wie en hoe.

Blijf op de hoogte

Nieuws

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen en wetenswaardigheden en laat u inspireren door praktijkverhalen en interviews.

Inzicht in risico's en onderwijskwaliteit

Scan Leren verbeteren

De Scan Leren Verbeteren geeft u snel inzicht in de mogelijke risicofactoren en in de onderwijskwaliteit van uw school. Het resultaat: een systematische diagnose die u kan helpen bij het zetten van vervolgstappen.