Ondersteuning

van Leren verbeteren

Leren verbeteren ondersteunt scholen in het voortgezet onderwijs bij het verbeteren van de onderwijskwaliteit. Schoolleiders, middenmanagers en bestuurders begeleiden wij bij het verhogen van leeropbrengsten en versterken van onderwijsprocessen, als deze volgens de Onderwijsinspectie achterblijven of ontoereikend zijn. Zo helpen wij afdelingen van het oordeel onvoldoende of zeer zwak af te komen en dragen we bij aan het voorkomen van nieuwe afdelingen met het oordeel onvoldoende of zeer zwak.

Ondersteunings­aanbod

Aan afdelingen die door de onderwijsinspectie een attendering of waarschuwing hebben gekregen of als zwak of zeer zwak zijn beoordeeld, biedt Leren verbeteren kennis, menskracht en middelen passend bij de schoolsituatie.

Lees meer

Onze adviseurs

Onze adviseurs helpen u verder in het verbeterproces. De adviseur sluit aan bij de specifieke vraag en verbetermogelijkheden van de school, waarbij de nadruk van de ondersteuning ligt op de ontwikkelfase waarin de school zich bevindt.

Lees meer
Kwaliteit verbeteren in 6 stappen

Kwaliteit verbeteren in 6 stappen

In zes concrete stappen werkt u aan het verbeteren van opbrengsten en onderwijskwaliteit. Hierbij is niet alleen aandacht voor wat scholen kunnen doen om de onderwijskwaliteit te verbeteren, maar vooral ook
met wie en hoe.

Ga zelf aan de slag met ons materiaal

Brochures

Gebruik de handige brochures en praktische waaiers uit ons informatiepakket en laat u inspireren door de praktijkervaringen in diverse artikelen

Direct inzicht in de stand van zaken

Urgentiemeter

Deze meter geeft u een prognose van het komend inspectieoordeel, het urgentiebesef en de actiegerichtheid van uw school. Zijn de juiste ingrediënten in huis om een kwalitatief gezonde school te blijven of te worden?