Leren verbeteren maakt zes nieuwe podcasts over onderwijskwaliteit

Door Cindy Curre

Leren verbeteren maakt dit schooljaar zes nieuwe podcasts. De podcasts zijn voor iedereen die zich bezighoudt met onderwijskwaliteit, maar zijn speciaal gericht op teamleiders. De eerste podcast verschijnt op 2 november, mis hem niet!

Vorig jaar organiseerde Leren verbeteren in april een podcastweek met vier podcasts. Vanwege het grote succes en de enthousiaste reacties maken we dit jaar zes nieuwe.

Focus op de teamleider

De podcasts van dit schooljaar zijn speciaal gericht op teamleiders. In zes afleveringen belichten we de rol van teamleiders en de verschillende handvatten en instrumenten die zij hebben om op onderwijskwaliteit te sturen, zoals bijvoorbeeld lesbezoeken en leerlingbesprekingen.

In de eerste aflevering komen meerdere perspectieven aan bod op het werk van teamleiders. Ook het nieuwe onderzoekskader van de inspectie wordt besproken. Te gast is onder meer Leren verbeteren-adviseur Bas Wever.

Praktisch

De podcasts van Leren verbeteren zijn praktisch van aard en bieden teamleiders concrete handvatten om te sturen op onderwijskwaliteit. Elke aflevering bevat tips die direct in de school kunnen worden toegepast.

Wil je zeker zijn dat je geen podcast mist? Volg ons dan op Spotify, Soundcloud, iTunes of Google Podcasts. Uiteraard worden de afzonderlijke afleveringen in onze nieuwsbrief aangekondigd en zijn ze ook via de website van Leren verbeteren te beluisteren. En vergeet niet om de podcasts bij de teamleiders in je school onder de aandacht te brengen!

Terug naar overzicht
Kwaliteit verbeteren in 6 stappen

Kwaliteit verbeteren in 6 stappen

In zes concrete stappen werkt u aan het verbeteren van opbrengsten en onderwijskwaliteit. Hierbij is niet alleen aandacht voor wat scholen kunnen doen om de onderwijskwaliteit te verbeteren, maar vooral ook
met wie en hoe.

Blijf op de hoogte

Nieuws

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen en wetenswaardigheden en laat u inspireren door praktijkverhalen en interviews.

Inzicht in risico's en onderwijskwaliteit

Scan Leren verbeteren

De Scan Leren Verbeteren geeft u snel inzicht in de mogelijke risicofactoren en in de onderwijskwaliteit van uw school. Het resultaat: een systematische diagnose die u kan helpen bij het zetten van vervolgstappen.