Het beste van Leren verbeteren in 2021-2022

Door Cindy Curre
Leren verbeteren werkt, onderzoeksrapportage

Het afgelopen jaar heeft Leren verbeteren enkele handige en informatieve brochures uitgebracht. Zo maakten we een brochure over duurzame onderwijsontwikkeling en een over teamleiders en hrm. Gemist? Download ze nu!

Over de taal van de teamleider – Hrm-gereedschap voor teamleiders

In deze publicatie geeft Bas Wever, adviseur van Leren verbeteren, teamleiders praktische handvatten voor het voeren van verschillende soorten gesprekken met docenten. Na het ophalen van de juiste informatie en het bundelen daarvan kunnen teamleiders strategische keuzes maken en aansluiten bij de doelen van de school. Download nu.

Duurzame onderwijsontwikkeling – Een continu proces naar steeds beter onderwijs

Hoe realiseer je duurzame onderwijsontwikkeling in de school of binnen een afdeling? In deze brochure vinden schoolleiders en bestuurders daarvoor effectieve adviezen. De brochure is gebaseerd op een onderzoek dat Leren verbeteren in 2021 uitvoerde in opdracht van het ministerie van OCW. Het doel van het onderzoek was om zicht krijgen op wat er nodig is in het leerproces van scholen om het basisniveau van kwaliteit duurzaam te overtreffen en duurzame onderwijsontwikkeling te realiseren. Download nu.

Terug naar overzicht
Kwaliteit verbeteren in 6 stappen

Kwaliteit verbeteren in 6 stappen

In zes concrete stappen werkt u aan het verbeteren van opbrengsten en onderwijskwaliteit. Hierbij is niet alleen aandacht voor wat scholen kunnen doen om de onderwijskwaliteit te verbeteren, maar vooral ook
met wie en hoe.

Blijf op de hoogte

Nieuws

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen en wetenswaardigheden en laat u inspireren door praktijkverhalen en interviews.

Inzicht in risico's en onderwijskwaliteit

Scan Leren verbeteren

De Scan Leren Verbeteren geeft u snel inzicht in de mogelijke risicofactoren en in de onderwijskwaliteit van uw school. Het resultaat: een systematische diagnose die u kan helpen bij het zetten van vervolgstappen.