Nieuws

Leren verbeteren houdt u via deze pagina op de hoogte van ontwikkelingen en wetenswaardigheden. U vindt hier bijvoorbeeld een overzicht van georganiseerde bijeenkomsten, nieuwe brochures en wijzigingen in het ondersteuningsaanbod.


Leren verbeteren werkt, onderzoeksrapportage

Het beste van Leren verbeteren in 2021-2022

Het afgelopen jaar heeft Leren verbeteren enkele handige en informatieve brochures uitgebracht. Zo maakten we een brochure over duurzame onderwijsontwikkeling en een over teamleiders en hrm. Gemist? Download ze nu! Over de taal van de teamleider – Hrm-gereedschap voor teamleiders In deze publicatie geeft Bas Wever, adviseur van Leren verbeteren, teamleiders praktische handvatten voor het […]

Lees meer

Over de taal van de teamleider | Hrm-gereedschap voor teamleiders

In deze publicatie geeft Bas Wever, adviseur van Leren verbeteren, teamleiders praktische handvatten voor het voeren van verschillende soorten gesprekken met docenten. Na het ophalen van de juiste informatie en het bundelen daarvan kunnen teamleiders strategische keuzes maken en aansluiten bij de doelen van de school.

Lees meer

Kwaliteitszorg in coronatijd

In deze nieuwe whitepaper van Leren verbeteren kijken we naar kwaliteitszorg in coronatijd en naar twee specifieke onderdelen van onderwijskwaliteit in het bijzonder: zicht op ontwikkeling en begeleiding (standaard OP2) en didactisch handelen (standaard OP3).
De whitepaper beschrijft hoe kwaliteitszorg er op dit moment uitziet, welke risico’s ontstaan en hoe scholen hiermee kunnen omgaan. We gaan tevens in op de kansen die deze nieuwe situatie het onderwijs biedt. Op basis van de ervaringen tijdens de eerste periode van afstandsonderwijs en het fysieke en hybride onderwijs in het najaar van 2020 geven we ten slotte concrete tips en handvatten voor docenten, schoolleiders, bestuurders en stafmedewerkers, om kwaliteitszorg in 2021 zo goed en zo werkbaar mogelijk vorm te geven.

Lees meer

Veelzijdig talent voor kwaliteit | De rollen van de kwaliteitszorgmedewerker

Kwaliteitszorgmedewerkers hebben een aantal cruciale rollen als het gaat om onderwijskwaliteit. Afhankelijk van wat de scholen en de situatie van hen vragen.
In welke rol ben jij op je best? Welke rol wordt het vaakst van jou gevraagd? En in welke rol kun jij nog verder groeien? Bekijk de rollen op deze poster en laat je inspireren.

Lees meer
Kwaliteit verbeteren in 6 stappen

Kwaliteit verbeteren in 6 stappen

In zes concrete stappen werkt u aan het verbeteren van opbrengsten en onderwijskwaliteit. Hierbij is niet alleen aandacht voor wat scholen kunnen doen om de onderwijskwaliteit te verbeteren, maar vooral ook
met wie en hoe.

Blijf op de hoogte

Nieuws

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen en wetenswaardigheden en laat u inspireren door praktijkverhalen en interviews.

Inzicht in risico's en onderwijskwaliteit

Scan Leren verbeteren

De Scan Leren Verbeteren geeft u snel inzicht in de mogelijke risicofactoren en in de onderwijskwaliteit van uw school. Het resultaat: een systematische diagnose die u kan helpen bij het zetten van vervolgstappen.