Conferentie Leidinggeven aan onderwijskwaliteit

30 maart 2023

Donderdag 30 maart organiseert Leren verbeteren de landelijke conferentie Leidinggeven aan onderwijskwaliteit.

Leren verbeteren ondersteunt al jarenlang scholen bij het verbeteren van onderwijskwaliteit, en sinds enkele maanden ook besturen. Op de conferentie Leidinggeven aan onderwijskwaliteit delen adviseurs en onderzoekers van Leren verbeteren hun kennis en kunde. Deelnemers kunnen kiezen uit een breed aanbod van workshops en interactieve colleges.
Aanmelden voor de conferentie kan niet meer, de inschrijving is inmiddels gesloten.

Voor wie is deze conferentie?

De conferentie is interessant voor (locatie)directeuren, teamleiders, rectoren, bestuurders en medewerkers kwaliteitszorg. Maar ook andere belangstellenden die Leren verbeteren volgen via podcasts, bijeenkomsten, nieuwsbrieven en de website zijn van harte welkom.

Programma

De middag en avond zien er als volgt uit:

15.30 uur: Inloop
16.00 uur: Opening door Nienke Pol, projectleider Leren verbeteren en lezing van Myrte Legemaate over kwaliteitscultuur
16.45 uur: Ronde I

  • Interactieve presentatie: ‘Hoe weet ik als bestuurder hoe goed het gaat in de school?’ Door: Alice Vellinga & Klarien Lenting van CS Vincent van Gogh in Assen en Jonneke Adolfsen, adviseur van Leren verbeteren.
  • Interactieve presentatie: ‘Review: zicht op de onderwijskwaliteit. Maar ook een impuls aan de kwaliteitscultuur.’ Door: Linda Waals van het Zuider Gymnasium in Rotterdam, en Hans Sandtke, ex-projectleider van Leren verbeteren.
  • Workshop ‘Duurzame onderwijskwaliteit’ door Pieter Duits van Leren verbeteren.
  • Workshop ‘De teamleider als leidinggevende’. Door: onderwijsinspecteur Anne Bergsma en Bas Wever, interim-teamleider en adviseur van Leren verbeteren.

18.00 uur: Lichte maaltijd
18.45 uur: Ronde II

  • Zoektocht: ‘De havoleerling zit niet meer op het puntje van zijn stoel; de havoleerling staat ‘uit’’. Door: Dorien Sluijter & Wim Bos, adviseurs van Leren verbeteren.
  • Interactieve lezing: ‘Kwaliteit gaat over kiezen!’. Door: Charlotte van Thiel & Harry van Goor, adviseurs van Leren verbeteren.
  • Workshop ‘Duurzame onderwijskwaliteit’ door Pieter Duits van Leren verbeteren.
  • Workshop ‘De teamleider als leidinggevende’. Door: onderwijsinspecteur Anne Bergsma en Bas Wever, interim-teamleider en adviseur van Leren verbeteren.

20.00 uur: Einde (geen plenaire afsluiting)

Tijdens de workshopsrondes kun je gebruikmaken van een spreekuur waarin je met een adviseur van Leren verbeteren om de tafel gaat om jouw vraagstuk/dilemma verder te verkennen.

Praktische informatie

Datum: 30 maart 2023, 15.30-20.00 uur. Voor een eenvoudige maaltijd wordt gezorgd.
Locatie: La Vie, in het centrum van Utrecht
Deelname: kosteloos. Voor afmeldingen na 15 maart brengen we 65 euro in rekening voor gemaakte kosten.

Aanmelden

De aanmelding voor de conferentie is inmiddels gesloten.

Terug naar agenda
Kwaliteit verbeteren in 6 stappen

Kwaliteit verbeteren in 6 stappen

In zes concrete stappen werkt u aan het verbeteren van opbrengsten en onderwijskwaliteit. Hierbij is niet alleen aandacht voor wat scholen kunnen doen om de onderwijskwaliteit te verbeteren, maar vooral ook
met wie en hoe.

Blijf op de hoogte

Nieuws

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen en wetenswaardigheden en laat u inspireren door praktijkverhalen en interviews.

Inzicht in risico's en onderwijskwaliteit

Scan Leren verbeteren

De Scan Leren Verbeteren geeft u snel inzicht in de mogelijke risicofactoren en in de onderwijskwaliteit van uw school. Het resultaat: een systematische diagnose die u kan helpen bij het zetten van vervolgstappen.