7 november: Netwerkdag Landelijk Netwerk Kwaliteitszorg VO

Door Claudia Smit

Elk jaar organiseert het Landelijk Netwerk Kwaliteitszorg VO een netwerkdag voor kwaliteitszorgmedewerkers in het voortgezet onderwijs. Ook dit jaar, op 7 november aanstaande. Vanaf 1 oktober kunt u zich inschrijven. Nieuwsgierig naar het programma? We lichten alvast een tipje van de sluier op.

 

In de workshop ‘hoe ga je om met “gedoe”’ van Frits Overbeek leer je hoe je effectief kunt communiceren. Verrassend hoeveel informatie Vensters VO bevat (Megan Voogt en Esther Ottink,  VO-raad).  Hoe je kunt zorgen voor goede informatiebeveiliging laat Job Vos van Kennisnet ons zien. Bestuurder Peter de Visser en medewerker kwaliteitszorg Yvonne Bergman (Stad & Esch) delen hun ervaring met het nieuwe inspectietoezicht. Over succesvol verbeteren kunnen Simone de Kruijk (rectrix OSG “De Meergronden) en Harry van Goor, adviseur bij het Project Leren Verbeteren haarfijn uitleggen. Formatief evalueren, gepersonaliseerd leren; goede ontwikkelingen. Collega’s Rixt Koen en Christel Wolterinck vertellen er graag meer over. En heel verfrissend: Jessica Mesman zoomt in op de ‘vergeten’ kwaliteit van wat gewoon is, van wat we al kunnen en wie we al zijn.

Aan het einde van de dag spreekt Hartger Wassink over de dialoog als kern van kwaliteitszorg.

Meer informatie en inschrijven: vanaf 1 oktober 2017 via de website van het Landelijk Netwerk Kwaliteitszorg VO.

Terug naar overzicht
Kwaliteit verbeteren in 6 stappen

Kwaliteit verbeteren in 6 stappen

In zes concrete stappen werkt u aan het verbeteren van opbrengsten en onderwijskwaliteit. Hierbij is niet alleen aandacht voor wat scholen kunnen doen om de onderwijskwaliteit te verbeteren, maar vooral ook
met wie en hoe.

Blijf op de hoogte

Nieuws

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen en wetenswaardigheden en laat u inspireren door praktijkverhalen en interviews.

Inzicht in risico's en onderwijskwaliteit

Scan Leren verbeteren

De Scan Leren Verbeteren geeft u snel inzicht in de mogelijke risicofactoren en in de onderwijskwaliteit van uw school. Het resultaat: een systematische diagnose die u kan helpen bij het zetten van vervolgstappen.