Bijeenkomsten

6 maart 2018Rekenbijeenkomst ‘focus op het groen’

Op 21 september 2017 organiseerde Leren verbeteren de succesvolle bijeenkomst voor risicoscholen ‘Uit de risicozone – In actie’. Op het programma van die bijeenkomst stond onder meer een workshop door Ton Roelofs, directeur Onderwijs bij PENTA college CSG. Hij vertelde tijdens zijn workshop hoe hij in de praktijk resultaten monitort en hoe hij de kwaliteitszorg op zijn school inricht. Naar aanleiding van deze succesvolle workshop organiseert Leren verbeteren op 6 maart 2018 een vervolgbijeenkomst, waarin Ton Roelofs en zijn collega Alice van Bommel verder inzoomen op de werking van de rekentool die Roelofs gebruikt.

Snel interveniëren

De rekentool, die werd ontwikkeld door CVO, geeft scholen al in een vroeg stadium inzicht in hun resultaten. De inspectie laat scholen in maart, dus na acht maanden, zien hoe de school ervoor stond in het schooljaar ervoor. Met deze tool hebt u die informatie al in september beschikbaar, dus bij aanvang van het schooljaar. Dat betekent dat u interventies al eerder kunt inzetten en die in datzelfde school effect kunnen hebben.

Meld u aan

Dus wilt u sneller kunnen interveniëren en (nader) kennis nemen van de rekentool? Kom dan naar deze praktische rekenbijeenkomst op 6 maart aanstaande. Meld u snel aan, want er is slechts plek voor twintig deelnemers. En vol is vol. U kunt zich aanmelden via het formulier op deze pagina.

Praktische informatie

Waar: Kantoor B&T, Krijn Taconiskade 418, 1087 HW Amsterdam-IJburg
Wanneer: 6 maart 2018, 13.00-15.00 uur
Kosten: aan deelname zijn geen kosten verbonden
Let op: Tijdens de bijeenkomst dient u in het bezit te zijn van een laptop met een office-pakket (excel). Gezien de duur van de workshop raden wij u aan een oplader mee te brengen.

19 april 2018Informatiebijeenkomst ‘Tijdig zicht op kwaliteit’

Steeds meer scholen vragen Leren verbeteren om ondersteuning. Niet alleen scholen die een onvoldoende oordeel van de inspectie hebben gekregen. Steeds vaker horen wij: “Help ons, want we zien resultaten die ons verrassen en we willen weten hoe we die kunnen ombuigen en hoe we dat in de toekomst kunnen voorkomen.” Voor scholen die zich hierin herkennen, organiseert Leren verbeteren op 19 april aanstaande een informatieve bijeenkomst.

Actueel en accuraat

Als u een actueel en accuraat beeld hebt van de kwaliteit binnen uw bestuur of school, kunt u ook tijdig stappen zetten opdat uw kwaliteit minimaal op peil blijft. Tijdens de informatiebijeenkomst op 19 april verkennen wij in een aantal workshops hoe u daarvoor kunt zorgen. Ook voor besturen en scholen die al risico’s lopen, is deelname zinvol. In het programma besteden we namelijk ook aandacht aan herstel. Op deze pagina vindt u meer informatie over het programma en een aanmeldformulier.

Praktische informatie

Waar: op een goed bereikbare locatie in het midden van het land
Wanneer: 19 april 2018, 16.00-20.00 uur
Kosten: aan deelname zijn geen kosten verbonden
Voor wie: voor iedereen die in de school verantwoordelijk is voor de kwaliteit van het onderwijs, van medewerker kwaliteitszorg tot bestuurder

Kwaliteit verbeteren in 6 stappen

Kwaliteit verbeteren in 6 stappen

In zes concrete stappen werkt u aan het verbeteren van opbrengsten en onderwijskwaliteit. Hierbij is niet alleen aandacht voor wat scholen kunnen doen om de onderwijskwaliteit te verbeteren, maar vooral ook
met wie en hoe.

Ga zelf aan de slag met ons materiaal

Brochures

Gebruik de handige brochures en praktische waaiers uit ons informatiepakket en laat u inspireren door de praktijkervaringen in diverse artikelen

Direct inzicht in de stand van zaken

Urgentiemeter

Deze meter geeft u een prognose van het komend inspectieoordeel, het urgentiebesef en de actiegerichtheid van uw school. Zijn de juiste ingrediënten in huis om een kwalitatief gezonde school te blijven of te worden?